Träningskläder  

Löpning är en fantastisk aktivitetsform för dem som inte vill lägga en massa pengar och som inte bryr sig om vad som är “inne” just nu. Ingen speciell utrustning behövs förutom ett par bra skor. Till detta finns det sedan en oändlig mängd annan utrustning att köpa in, om man vill.

Ett par bra skor är dock att rekommendera. Det är lätt att lockas av “den snygga skon” men för att förhindra slitage på kroppen och skador och för att göra löpningen roligare och lättare så kan man med fördel prova ut skorna hos en expert för att för att hitta rätt sko utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner.

När löpningen har blivit en livsstil och det är dags att byta ut de gamla uttjänta mysbyxorna så finns det bra trä3cce37vgdiq-keit-tryshningskläder att investera i. Lager-på-lager-principen rekommenderas och så även material som andas då detta håller löparen i lagom temperatur. Läs mer om löpning i kyla på DN. En bra sport-behå är ett absolut måste för kvinnor och dessa skiljer sig en hel del från vanliga behåar, framför allt genom sitt stöd och att de transporterar bort fukt från huden.

För den som ska ut på en längre tur eller behöver ha med många saker så finns det en uppsjö av ryggsäckar på marknaden. Ett par saker att tänka på, även om det finns långt många fler tips att ge, är vikten vilken inte bör vara mer än 800 gram, materialet som ska vara anpassat till löparens förutsättningar och önskemål och stabiliteten, vilket helt enkelt betyder att väskan skall sitta bra och stilla. Därtill så behövs en höftrem som hjälper håller väskan på plats, fördelar vikten över höfterna och hjälper till att bära upp tyngden. Axelremmarna är viktiga och skall kännas bekväma och sitta bra.

Under mörkare timmar så är viktigt att synas då man är ute och rör sig, oavsett aktivitet. Att investera i en bra reflexväst är att investera i sitt eget liv. Det finns ett antal olika märken och utföranden men en reflexväst för en aktiv skall sitta tajt och inte fladdra. En annan investering för att synas i mörker, och själv kunna se bättre, är en pannlampa och då gärna en som man kan vinkla eller sänka styrkan på så att man inte bländar bilister. En ny idé är ett “led safety belt” som är en LED-belysning för löpare.