Ha kul med din löpträning!

Det är många som pratar om att löpträning är en av de tråkigaste träningsformerna. De hävdar att det är mycket roligare att lyfta skrot och väsnas inne på gymmet. Löpträning kanske inte ger dig de allra största musklerna, men det är en mycket bra träning för flera anledningar.

Löpning stärker både dina muskler och ben.
Ditt immunförsvar blir starkare.
Du löper mindre risk för att drabbas av diabetes typ 2.
Så kallad “onödig” hunger förekommer mindre ofta.
Hög fettförbrukning.
Bättre blodvärden.
I kombination med rätt diet så minskar risken för att drabbas av Alzheimers.
Du sover bättre.

Nog om fördelarna om att löpa, du kan läsa mer om samtliga fördelar med löpning här.

Nu vet vi utan några tvivel att det är nyttigt och bra att löpa. Men för de som anser att löpning kan komma att bli långtråkigt borde läsa vidare i detta avsnitt.

Lyssna på musik som gör dig taggad och får adrenalinet att pumpa. Att lyssna på musik med både mycket bas och ett ganska snabbt beat höjer pulsen och ger dina muskler mer energi för att kunna fortsätta springa snabbare. Du hittar en av de hetaste spellistorna för löpning här.

För att höja motivationen ytterligare om att springa så bör du, om möjligheten finns, variera miljön som du springer. Genom att springa samma vända om och om igen gör att det känns som att träningen inte går framåt. Försök att vara ute i olika miljöer så kanske du även får se något  som du aldrig sett tidigare. Du vet inte va du kan stöta på ute på din löptur innan du har tagit den.

Du måste ha på dig rätt utrustning. Ha ett par riktigt sköna skor som inte skaver någonting när du löptränar. Om det är så att du vill lyssna på musik genom hörlurar så ska du även där ha ett par bra sådana. Det är ett enormt störningsmoment ifall ens utrustning inte är helt rätt för en. Vår kropp fungerar på samma sätt som ett hus. Om det är så att du inte har rätt utrustning för just ditt hus så kan ditt hus må dåligt och således förstöras efter en viss tid enbart på grund av att man har använt sig av fel “utrustning”. För både dig och ditt hushålls välmående så bör du ta en titt på Byggmax.se. Utöver de varor som de har så har de stött på alla möjliga frågor och funderingar vad gäller t.ex. renovering och liknande.

De vet svaren till alla dina möjliga frågor och deras kundtjänst är öppen för att ta emot frågor om diverse produkter, problem och lösningar på dessa problem.

Så ifall din motivation till att dra ut på en löptur inte är så hög, ta dig an våra tips och ge det en ny chans. Löpträning är riktigt kul, om man gör det på rätt sätt.