Så väljer du rätt kläder för löprundan

Löpning är en förhållandevis enkel sport och träningsform. Oftast sägs det att det räcker med ett par bra skor på fötterna för att kunna börja springa. Men det är inte riktigt så enkelt. För att löpningen ska vara behaglig är kläderna som du bär avgörande. Att investera i träningskläder av bra kvalité är a och o för att du ska kunna springa optimalt. På benen är tights ofta ett bra val. Det finns exempelvis olika seamless tights med god andningsförmåga som passar löpning perfekt. Seamless tights ger dig även en skön kompression kring magen som även gör att de sitter på plats.

Pröva alltid tightsen

När du ska välja ut ett par seamless tights att springa i är ett tips att välja ett par med bra tyg. Det bästa är att välja ett par i ribbat fyrvägsstickat tyg som också är mjuka. Materialet gör även att du kan hålla dig sval även när temperaturen stiger. Det viktiga är att du verkligen prövar tightsen så att de känns bra på din kropp. Ett par tights ska inte hasa ner när du springer eller skava utan sitta på plats oavsett rörelse.

Undvik att klä dig för varmt

När du ska klä dig inför löprundan är det viktigt att tänka på att inte klä dig för varmt. Du ska helst frysa lite i början. För att optimera komforten ska du även prioritera sköna underkläder. Helst ska de vara av polyester eftersom det materialet inte binder fukt.